Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Olomoucký hejtman Okleštěk (ANO) dál zůstane i poslancem

Poslanecká sněmovna
Poslanecká sněmovna
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Olomouc - Širší vedení ANO vyzvalo loni na podzim své hejtmany, kteří se dostali do Sněmovny, aby si zvolili jen jednu z obou funkcí. Olomoucký hejtman Ladislav Okleštěk (ANO) nyní oznámil, že si ponechá i mandát poslance.

"Pro mě znamená pokračující kumulace funkcí, že dál budu pracovat naplno, jak tomu bylo dosud," řekl Okleštěk Mladé frontě Dnes. O věci se prý radil jak s koaličními partnery v kraji, tak s vedením poslaneckého klubu hnutí ANO. "Koaliční partneři mě požádali, abych funkci hejtmana dál vykonával," dodal. 

Kumulaci funkcí hejtman už dříve obhajoval tím, že v Praze může lépe prosazovat zájmy Olomouckého kraje. "Vím, na které dveře v Praze zaklepat, a hlavně mě do nich pustí," uvedl.

Šéf opozičního klubu Koalice pro Olomoucký kraj Ivo Slavotínek s tím ale nesouhlasí. "My bychom si přáli hejtmana, který se plně věnuje výlučně vedení kraje, protože to je funkce prestižní a velmi exponovaná," řekl.

Funkci poslance nyní zastává také hejtman moravskoslezského hejtmana Ivo Vondrák (ANO). 

Témata:  Olomouc hejtmani Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy