Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Olomoucku narazil linkový autobus do stromu, zraněni bylo 10 cestujících a řidič

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Olomouc - U obce Hraničné Petrovice na Olomoucku dnes kolem 15:00 narazil linkový autobus do stromu.

Při nehodě se zranil řidič i všech deset cestujících, řekla ČTK mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Na místě zasahovali záchranáři, silnice je po nehodě uzavřena. 

Čtyři lidé mají těžká zranění, řekl ČTK policejní mluvčí František Kořínek. Všichni zranění už byli převezeni do nemocnic. 

"Linkový autobus sjel z cesty a narazil do stromu. Řidič zůstal zaklíněný a hasiči ho museli vyprošťovat. V autobuse bylo také deset cestujících a všech deset je zraněno," uvedla Hacsiková.

Na místě zasahovali hasiči, záchranáři, policisté i vrtulník letecké záchranné služby. "Hasiči se v prvotní fázi soustředili na vyproštění zraněného řidiče a jeho transport do vrtulníku letecké záchranné služby. Jednotky dále ošetřovaly a transportovaly další zraněné osoby, spolupracovaly se zdravotnickou záchrannou službou a policií," dodala Hacsiková.

Témata:  nehody autobusů Autobusy Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy