reklama

Šéf hnutí a premiér Andrej Babiš ČTK napsal, že o tom, zda bude Nacher jedničkou, nebo ho v čele kandidátky vystřídá spolumajitel firmy Fincentrum Petr Stuchlík, stále hnutí vede debatu.

"Já to nechám na hnutí. Nacher je určitě dobrý kandidát, ale hnutí potřebuje také nové tváře. Na pražskou kandidátku potřebujeme silný tým," napsal Babiš s tím, že rozhodovat bude vedení hnutí příští týden. Na otázku, zda by podle něj měl Stuchlík být volební jedničkou, či dvojkou, odpověděl, že "o tom vede hnutí debatu".

I když o kandidátce definitivně rozhodne výkonný výbor hnutí v pondělí odpoledne, Nacher na základě svých informací počítá s tím, že bude vyměněn. Pravděpodobně zůstane na kandidátce na nižším místě, ale ještě si to rozmyslí přes víkend.

Nachera jako kandidáta na primátora vybrali pražští členové ANO v referendu, podle stanov hnutí nicméně může vedení do podoby kandidátek zasáhnout. Před vstupem do politiky se Nacher veřejně angažoval v boji proti bankovním poplatkům. Od roku 2014 zasedá v pražském zastupitelstvu a od loňska je i poslancem.

Komplikace při výběru kandidáta na primátora mělo ANO v Praze i před posledními komunálními volbami v roce 2014. Kandidátku v Praze měl původně vést bývalý primátor Jan Kasl, další variantou byla podnikatelka Martina Schopperová. Nakonec byla jedničkou Andriana Krnáčová, která se po vítězství ve volbách ujala postu primátorky. Letos kandidovat nebude.