Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okamura a Fiala obhajují funkce lídrů hnutí SPD, konkurenty nemají

Tomio Okamura
Tomio Okamura
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Tři roky politických úspěchů má za sebou hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) podle místopředsedy Radima Fialy, který dnes spolu se zakladatelem a předsedou Tomiem Okamurou bude na konferenci hnutí obhajovat funkci.

Konferenci v Kongresovém centru na pražské Pankráci zahájil slovy o úspěšné cestě hnutí do Poslanecké sněmovny a přivítáním Okamury, pod jehož vedením podle Fialy hnutí "veslovalo vstříc politickým úspěchům".

Po rozpadu Okamurova předchozího politického subjektu Úsvit získala SPD ve Sněmovně v loňských podzimních volbách 22 mandátů a Okamura se stal místopředsedou dolní komory.

Podle Okamury se zatím nepřihlásil do odpolední volby žádný vyzyvatel dosavadních lídrů. Může se tak stát ale přímo na plénu konference. SPD pozvalo na konferenci prezidenta Miloše Zeman, ten pouze poslal videozdravici.

Poradil v ní delegátům, aby volili ty, kteří už za sebou mají nějaký úspěch, tedy "zasadili strom, postavili dům nebo zplodili dítě". Ve zhruba minutové zdravici Zeman uvedl, že delegáti budou rozhodovat o kandidátech, kteří rozhodnou nejen o úspěších hnutí SPD, ale i celé České republiky.

Témata:  Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura Radim Fiala (SPD)

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.