Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okamura obhájil post lídra SPD na další tři roky

Tomio Okamura
Tomio Okamura
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Místopředseda Sněmovny Tomio Okamura povede hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) další tři roky. Na volební konferenci v Praze dnes obhájil zakladatel uskupení svou pozici, když získal 150 ze 152 hlasů, řekl místopředseda strany Radim Fiala.

Při zahájení konference bylo registrováno 151 delegátů, pravděpodobně se ještě jeden registroval později. Jeden delegát byl proti, Okamura nehlasoval. Funkci si udržel i místopředseda hnutí a šéf poslaneckého klubu SPD Fiala, kterému delegáti dali 149 hlasů.

Řadovým členem pětičlenného předsednictva se nově stal poslanec Radovan Vích se 138 hlasy. Nahradil kolegu ze sněmovního klubu Miloslava Roznera, který dnes členství v nejužším vedení neobhajoval, protože se chce soustředit na vedení jihočeské krajské organizace. V předsednictvu naopak zůstali poslanci Jaroslav Holík (140 hlasů) a Radek Rozvoral (137 hlasů).

Delegáti konference volili pouze z těchto pěti kandidátů. Z krajů podle Okamury vzešla ještě nominace poslankyně Terezy Hyťhové. Nabídky se ale vzdala s vysvětlením, že dokončuje studium.

Prioritou pro nejbližší období je pro hnutí podle Okamury příprava na podzimní komunální a senátní volby. Pověřeni přípravou na hlasování byli Rozvoral a Holík.

V závěrečném usnesení konference vyzvala členy hnutí, aby udělali maximum pro úspěch v komunálních volbách a propagovali program SPD. Soustředit se bude SPD také na jarní hlasování o novém složení Evropského parlamentu, ve kterém by podle Okamury zástupci vlasteneckých stran měli získat co nejvíce míst, aby EU mohli reformovat na uskupení svobodných národů.

Témata:  Tomio Okamura Svoboda a přímá demokracie

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy