Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemědělce na Prostějovsku povalilo stádo krav, s těžkými zraněními ho transportoval vrtulník

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Prostějov - 42letého pracovníka zemědělské společnosti v neděli po poledni na Prostějovsku povalilo stádo krav. Utrpěl těžká zranění, záchranáři ho letecky transportovali do Fakultní nemocnice v Brně.

"Muž jako pracovník zemědělské společnosti vešel do venkovní ohrady pro dobytek, kde z dosud přesně nezjištěných příčin došlo k jeho povalení stádem krav na zem. Po odehnání krav spolupracovníci muže z ohrady vytáhli a zavolali záchrannou službu," popsal událost mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Pavla Lampy zasahovali na místě záchranáři s vrtulníkem. "Pacienta jsme ve velmi závažném stavu transportovali do brněnské fakultní nemocnice," řekl.

Zda byl muž pod vlivem alkoholu, zjistí policie až na základě výsledků z odběru krve. Příčiny, okolnosti i míru zavinění policisté vyšetřují.

Témata:  úrazy Prostějov zemědělci záchranáři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy