Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté na poli na Olomoucku našli mrtvého novorozence

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Olomouc - Policisté našli ve středu u Věrovan na Olomoucku mrtvého novorozence. Zda šlo o vraždu, není zatím zřejmé. Po matce dítěte bylo vyhlášeno pátrání.

Tělo novorozence zřejmě leželo na poli delší dobu. "Zatím nebyla stanovena právní kvalifikace. Byla nařízena pitva," uvedla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. 

Policisté hledají ženu, která byla ve vysokém stupni gravidity, porodila a dítě nemá u sebe, uvedla policejní mluvčí. Obracejí se také na případné svědky, kteří si všimli podezřelých okolností blízko místa nálezu, jež by mohly s případem souviset. Volat mohou na linku 158.

V květnu roku 2013 našla policie v lese u Paseky na Olomoucku novorozená dvojčata. Podle výsledků pitvy se však narodila již mrtvá. Matka, kterou policisté našli vzápětí, tak za jejich smrt stíhána nebyla. Mrtvé novorozence našli tehdy policisté jen necelé dva týdny po nálezu mrtvého dítěte v Novém Malíně na Šumpersku. Novorozenec ležel v igelitové tašce v korytě potoka, který protéká obcí. Z vraždy dítěte kriminalisté pár dní po nálezu obvinili pětadvacetiletou ženu, matku dítěte. O rok později jí soud uložil 17 let vězení.

Témata:  krimi vražda Olomoucký kraj

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy