Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zabíjení tygrů v Zooparku? Obviněni byli tři lidé, hrozí jim až pět let

Tygří mláďata
Tygří mláďata
Foto: ZOO Zlín

Česká Lípa - Kvůli podezření z neoprávněného nakládání se zvířaty zasahovali v pondělí celníci a policisté v Praze, středních a severních Čechách. Dnes byli obviněni tři lidé. Hrozí jim až pět let vězení.

Kauza se údajně týká zabíjení tygrů v Zooparku Bašť severně od Prahy. "Tři lidé byli zadrženi a obviněni, zatím k žádnému dalšímu posunu nedošlo, protože věc v současné chvíli ještě zpracovává policie, která je buď propustí, nebo podá státnímu zástupci návrh na uvalení vazby," řekla Jitka Bojanovová z Okresního státního zastupitelství Česká Lípa. V případu stále probíhají úkony trestního řízení. 

Na vyšetřování případu se podílí také Česká inspekce životního prostředí, protože kauza se podle mluvčí Generálního ředitelství cel Hany Prudičové týká porušení mezinárodní úmluvy CITES.

Podle serveru Lidovky.cz zasahovali policisté v areálu vietnamské tržnice Sapa v pražské Libuši. Do nelegálního prodeje speciálně upravených pokrmů z tygřích kostí byli údajně zapojeni i zástupci vietnamské komunity. Zasahovali také v Zooparku Bašť, který provozuje Ludvík Berousek stejně jako zoopark v Doksech na Českolipsku. 

Témata:  zvířata tygři Liberecký kraj zoo

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy