Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kriminalisté budou zjišťovat, proč spadla část domu v Mikulandské

V Mikulandské ulici v Praze se zřítila část budovy, trosky pohřbily několik lidí
V Mikulandské ulici v Praze se zřítila část budovy, trosky pohřbily několik lidí
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Praha - Dům v Mikulandské ulici v centru Prahy, v němž spadlý strop v úterý dopoledne zavalil dělníky, dnes budou ohledávat kriminalisté.

ČTK to ráno řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Případ zatím policisté vyšetřují pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Za pomoci odborníků teď vyšetřovatelé budou zjišťovat příčinu zřícení a případnou trestní odpovědnost.

Budovu policisté převzali v úterý pozdě večer poté, co hasiči ukončili záchranné práce. I když měli podezření, že pod sutinami ještě mohou být lidé, nikoho dalšího už nenašli. Budova je nestabilní, statik ji prohlásil za nebezpečnou.

Hasiči krátce po zřícení dvou pater opravované budovy našli pod troskami dva lidi, třetí zraněný člověk vyprostit nepotřeboval. Všichni tři skončili v nemocnici, přičemž stav jednoho z nich byl velmi vážný. Záchranná služba ho v umělém spánku převezla do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN). Stav těžce zraněného pacienta nadále vyžaduje intenzivní péči, sdělila dnes na dotaz ČTK mluvčí ÚVN Jitka Zinke.

Témata:  zřícení budovy v Mikulandské ulici v Praze Praha Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy