Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sabotáž v bioparku? Tygry z klecí zřejmě někdo úmyslně pustil, tvrdí majitel

Tygr
Tygr
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Klamoš (Hradecko) - Pondělní útěk lva a dvou tygrů z klecí v Bioparku Štít na Hradecku má podle majitele bioparku Antonína Hnízdila zřejmě na svědomí nějaká třetí osoba mimo biopark.

Technickou závadu na kleci nebo to, že by si zvíře klec otevřelo samo, jako příčinu vyloučil. Vyloučil i možnost, že by útěk zvířat mělo na svědomí pochybení některého zaměstnance bioparku. Hnízdil to dnes řekl ČTK. Případ vyšetřuje policie.

"Je spousta variant, kdo mohl klec otevřít. Otevření klece je docela náročné a ten, kdo to udělal, o tom musel mít znalost," řekl Hnízdil. Zaměstnanci bioparku podle něj naposledy otevírali klec ve středu 11. července.

"Pokud by personál pochybil a špatně to zavřel, tak ty kočky utekly minulou středu," řekl. Technická závada na kleci podle něj shledána nebyla. Klec s šelmami Hnízdil nyní osobně hlídá. "Od pondělí spím v autě u vozu," řekl.

Témata:  zoo tygři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy