Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zadržela údajného vraha krasobruslaře Tena (†25), druhý útočník dál uniká

Vražda
Vražda
Foto: Pixabay

Almaty - Policie v Kazachstánu zadržela jednoho z dvojice mužů podezřelých z vraždy krasobruslaře Denise Tena. Mladý sportovec po útoku na ulici vykrvácel.

Podle zahraničních agentur se podařilo identifikovat i druhého pachatele, ten je však zatím stále na útěku.

25letý Ten byl pobodán na ulici v Almaty poté, co přistihl dva muže, jak se mu pokouší poničit auto. Bronzový medailista z mistrovství světa z roku 2015 utrpěl hluboké rány, nůž zasáhl i stehenní tepnu a krasobruslař poté v nemocnici kvůli velké ztrátě krve zemřel.

Ten byl tváří kazašské kandidatury na zimní olympijské hry 2022. Při hlasování MOV v roce 2015 dostal ale před Almaty přednost konkurenční projekt Pekingu. Loni vyhrál Ten zimní univerziádu, v poslední době ho ale pronásledovala zranění. Na letošních OH v Pchjongčchangu obsadil až 27. místo.

Témata:  Kazachstán vražda krimi

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy