reklama

"Během noci pršelo hlavně v Beskydech a části Jeseníků. V Beskydech spadlo do 20 milimetrů srážek. Déšť v této oblasti ale dále zeslabuje," řekla mluvčí společnosti Povodí Odry Šárka Vlčková.

Oproti čtvrtku, kdy platil stav bdělosti na osmi místech, je dnes podobných míst méně. "První stupeň zůstává na třech tocích," uvedla Vlčková.

Také podle meteorologů budou hladiny klesat. "V profilech s dosaženým prvním stupněm očekáváme ještě mírné kolísání hladin a postupně také pozvolné poklesy pod úroveň prvního stupně. Proto rušíme výstrahu," uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na sobotu (00-24):
Skoro jasno až polojasno, během odpoledne na jihu a západě Čech přechodně až oblačno a místy, jinde jen ojediněle, přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):
Polojasno až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky, zejména na jihu a západě území. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C, na jihozápadě Čech kolem 24 °C. Slabý severní vítr 1 až 4 m/s.