Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud s údajným vrahem z Doubice finišuje. Padne za vraždu a pokus o vraždu výjimečný trest?

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Ústí nad Labem - Tento týden by mohl zaznít rozsudek na Martinem Chloubou (35), který je obžalován z vraždy čtrnáctileté dívky a z pokusu o vraždu její šestnáctileté kamarádky. Hrozí mu až výjimečný trest.

Tragédie se odehrála loni 23. září v chalupě v Doubici. Chlouba podle obžaloby dívky svazoval a škrtil řadu hodin. Nejprve zaútočil na starší z nich. Dívka při škrcení ztrácela vědomí. Když se mladší z nich vrátila z procházky se psem, použil na její ochromení elektrický paralyzér a začal ji také škrtit. Obě pak svázané přesouval do různých částí domu.

Čtrnáctiletá dívka útoky nepřežila. Dívčino tělo schoval muž ve sklepě pod podlahu. Starší z dívek pak naložil do auta a odvezl ji do 20 kilometrů vzdálené České Kamenice. Dívka utrpěla řadu zranění svědčících o tom, že byla škrcena. 

Hlavní líčení dnes u Krajského soudu v Ústí nad Labem pokračovalo čtením listinných důkazů a zpráv. S vyloučením veřejnosti dále pokračoval senát v čtení výpovědi nezletilých dívek. Rodina zemřelé požaduje nemajetkovou újmu téměř čtyři miliony korun. Přeživší dívka žádá milion, nárok její matky na odškodnění dnes soud zamítl. Chlouba podle čtených zpráv nemá na svém účtu žádné peníze.

V úterý zazní závěrečné řeči a možnost posledního slova před vynesením rozsudku bude mít Chlouba.

Témata:  soudy vražda pokus o vraždu

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy