reklama

"Nebudeme činit žádné překotné ani unáhlené kroky po dni 23.8.2018, tedy po uplynutí měsíční lhůty stanovené v rozsudku Nejvyššího soudu, což je avizováno od počátku komunikace s médii, a domníváme se, že tento náš postoj zanikl," uvedl Monsport v prohlášení, pod kterým jsou podepsaní ještě zástupkyně správce Iva Fialová Ištvánková a předseda věřitelského výboru Petr Pavel. V dané situaci hodlají postupovat uvážlivě.

Opětovně vyzvali obyvatele domů, aby se se správci spojili a začali konstruktivně jednat o řešení nastalého stavu. "Situaci nevyřeší komunikace přes média a ani neochota komunikovat či mlčení, takovéto postoje by vedly ke zbytečnému vyhrocení situace," uvedli.

Družstvo podá příští týden stížnost k Ústavnímu soudu. V pondělí se čeká jednání s konkurzním správcem, jehož zprostředkovatelem bude premiér Andrej Babiš (ANO). Možnosti pomoci zjišťuje i Středočeský kraj. Poškozených v kauze H-System je ale dohromady přes tisíc, po pádu H-Systemu v roce 1997 přišli dohromady o miliardu korun.