Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový průzkum: ODS dál roste. ANO by dostalo 30 procent

Volby do Poslanecké sněmovny
Volby do Poslanecké sněmovny
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Pokud by se volby do Sněmovny konaly nyní, vyhrálo by je Babišovo hnutí ANO se ziskem 30 procent hlasů. ODS by obdržela 14 procent, Piráti mají 11,5 procenta. V poslaneckých lavicích by neusedli Starostové a nezávislí (STAN), získali by čtyři procenty. Zeleným model agentury Median přisuzuje 2,5 procenta.

Oproti červnovému modelu agentury Median je aktuální výsledek hnutí ANO o 1,5 procentního bodu slabší. Naopak ODS si o stejný díl polepšila a podpora Pirátů zůstala beze změny.

O pozici čtvrtého nejsilnějšího subjektu ve Sněmovně by se v červenci dělili komunisté s ČSSD a hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD). Všem třem stranám přisuzuje model shodně 8,5 procenta hlasů.

Lidovce by ve volbách podpořilo 5,5 procenta voličů. Volební výsledek TOP 09 by byl o půl procentního bodu nižší. 

Ochotu jít k volbám v červenci vyjádřilo 62,5 procenta respondentů. To by znamenalo zhruba stejnou volební účast jako při volbách do Sněmovny v roce 2017.

Témata:  volební preference Hnutí ANO ODS Starostové a nezávislí KSČM TOP 09 KDU-ČSL Svoboda a přímá demokracie volby Česká pirátská strana Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy