reklama

Technoparty, na kterou dorazilo odhadem 3000 lidí, se koná na soukromém pronajatém pozemku v krajském městě na dohled od všebořického sídliště. Organizátoři slibovali, že aparaturu na noc na dnešek vypnou ve 22:00, učinili tak ale až krátce po 23:00.

Kromě státních policistů na akci dohlíží i městští strážníci. "Máme na starost veřejný pořádek okolo. Doufáme, že dodrží, co slíbili, že to v deset večer vypnou," uvedl v sobotu dopoledne mluvčí ústecké městské policie Jan Novotný.

"Během noci jsme nic závažnějšího neřešili," řekla mluvčí státní policie Alena Bartošová. Podle některých diskutujících na sociální síti byly po půlnoci asi na půl hodiny spuštěny tři hudební soundsystémy, ale nebylo to moc hlasité.

V místě konání akce je zaparkovaných asi 800 aut. Technoparty by měla dnes skončit. "Už zaznamenáváme odchody účastníků a část aparatury je rozebrána. Předpokládám, že se dnes zaměříme hlavně na dopravu a zajištění veřejného pořádku," řekla Bartošová.

Z pátku na sobotu má policie nahlášenou jednu krádež mobilu a peněženky a z dnešní noci krádež kabelky s telefonem a peněženkou v hodnotě skoro 8000 korun a části hudební techniky. "Jde o odcizení hudební aparatury v hodnotě 3000 korun," uvedla Bartošová. 

Původně účastníci přijížděli od čtvrtka na louku u obce Chuderov nedaleko Ústí. Lokalita je ale v chráněné krajinné oblasti, proto je policie vyzvala k odchodu a účastníci se poté přemístili do Ústí.