Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jmenování v Lánech: Maláčová se stala ministryní práce

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Lány - Jana Maláčová (ČSSD) se dnes stala ministryni práce a sociálních věcí, jmenoval ji prezident Miloše Zeman. Ceremoniál se místo Trůnního sálu na Pražském hradě uskutečnil nezvykle v Lánech a bez přítomnosti novinářů.

Maláčová je druhou novou tváří ve vládě od chvíle, kdy Zeman před měsícem jmenoval druhý Babišův kabinet. Týden před Krčálem odstoupila kvůli obviněním z plagiátorství také ministryně spravedlnosti Taťána Malá (ANO), kterou vystřídal dosavadní místopředseda Legislativní rady vlády Jan Kněžínek (za ANO).

Hrad tvrdí, že lánská pracovna Tomáše Garrigua Masaryka je důstojným prostředím pro jmenování člena vlády i jakoukoliv státní akci. "Za Masarykovy první republiky byla místem řady jednání, jmenování i uzavírání mezinárodních smluv," uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Bez účasti médií jmenoval Zeman tento měsíc ministrem spravedlnosti i Jana Kněžínka, stalo se tak na Pražském hradě.

Maláčová se chce ve funkci zaměřit na rodinnou politiku a téma stárnutí. V brzké době chce prosazovat ve Sněmovně zákon s úpravou penzí či jednat o navýšení rozpočtu resortu práce a sociálních věcí pro příští rok i o růstu platů ve veřejném sektoru.

Témata:  Miloš Zeman vláda Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky Jana Maláčová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy