reklama

Při nehodě se střetlo na křižovatce osobní auto s nákladním. Řidič kamionu vyvázl bez zranění, nehoda byla fatální pro osádku osobního auta. V něm cestovali prarodiče se třemi vnoučaty. Oba starší dospělí i jedno z dětí těžkým zraněním podlehli na místě, další dítě utrpělo těžká mnohočetná poranění a bylo transportováno leteckou záchrannou službou do Brna. Tam svým zraněním později podlehlo. "Dopravní nehoda u Bohuňovic má bohužel již čtyři oběti," potvrdila krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. 

Nehodu tak přežilo pouze třetí dítě, které utrpělo lehká poranění a bylo posádkou rychlé zdravotnické služby transportováno na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc.

Pravděpodobnou příčinou nehody bylo nedání přednosti v jízdě. Policisté po nehodě uvedli, že osobní auto jelo ve směru od Olomouce a chtělo odbočit doleva směrem na Bohuňovice. Do protisměru jelo v té chvíli po hlavní silnici od Šternberka nákladní auto, kterému nedali přednost.

Nehodu vyšetřuje policie pro podezření z usmrcení z nedbalosti. Dechová zkouška u řidiče nákladního auta byla negativní. Kdyby se prokázalo, že nehodu zavinil řidič odbočujícího osobního auta, který při havárii zemřel, případ policie s největší pravděpodobností odloží. Vyšetřování potrvá zřejmě několik měsíců.

Nehoda je tak letos co do počtu obětí zatím nejtragičtější v tuzemsku. Druhá nejtragičtější se stala letos v lednu, kdy při nehodě autobusu nedaleko Horoměřic u Prahy zemřeli tři lidé.