Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cizinec přijel do ČR, hned druhý den znásilňoval

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Tereza Pokorná, EuroZprávy.cz

Olomouc - Oleg Palamarji (33) z Moldavska si za znásilnění odpyká devět let. Trest mu dnes potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Proti původnímu rozsudku krajského soudu se odvolal pouze obžalovaný, žádal nižší trest.

Cizinec Českou republikou pouze projížděl. Soudy poukázaly na to, že ženu znásilnil pouhý den po příjezdu do Česka. Oběť utrpěla po přepadení v olomoucké části Hodolany posttraumatickou stresovou poruchu, i proto muži hrozila přísnější sazba. Kromě trestu jej soudy vyhostily na dobu neurčitou. Své oběti musí navíc zaplatit na odškodnění 750.000 korun. "Devítiletý trest je přiměřený a to k okolnostem případu i osobě obžalovaného," uvedl soudce Pavel Göth.

Muž byl v Moldávii opakovaně odsouzen pro trestnou činnost vojenského i majetkového charakteru. Během procesu nevypovídal, až na závěr jednání u krajského soudu se doznal a projevil lítost. Svého činu litoval také dnes. Obhajoba žádala nižší trest. 

Podle soudců se muž doznal k činu až po provedení všech důkazů v hlavním líčení. Věděl, že jej usvědčují pachové stopy i DNA, přesto se během hlavní líčení nedoznal. "Šlo spíše o lítost projevenou nad sebou samým," uvedl soudce.

Mladou ženu muž přepadl 13. září kolem 23:30 ve chvíli, kdy se vracela z centra Olomouce do svého bydliště. Pachatel si ji zřejmě náhodně vytipoval. Vydal se za ní po trase a využil příležitosti na křižovatce v ulici Hodolanské, kde je křoví. Muž po činu, při němž se oběť dusila vlastní krví, zůstal v Olomouci. Policisté ho dopadli po týdnu ve městě.

Témata:  znásilnění Olomouc cizinci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy