Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš o Klusovi: Já jsem v minulosti podporoval kulturu, plno zpěváků, takže nechápu, co mi je vyčítáno

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Zpěvák Tomáš Klus vydal veřejné prohlášení, ve kterém vysvětluje, že se rozhodl nespolupracovat s médii patřícími do mediální skupiny MAFRA, která patří Andreji Babišovi. Zároveň už nebude hrát na akcích, která tato média - popřípadě jiné Babišovy firmy - sponzorují. Sám Babiš říká, že jej to mrzí a že se s Klusem pokoušel setkat.

Babiš poskytl rozhovor server iDnes.cz. Řeč přišla i na Tomáše Kluse a další umělce, kteří se rozhodli neposkytovat rozhovory médiím patřícím do koncertu Andreje Babiše a nevystupovat na akcích, které Babišovy firmy nějakým způsobem financují.

„Pana Kluse neznám osobně. Vím, že má vůči mně negativní názor,“ přiznal český premiér. „Snažil jsem se s ním v minulosti setkat, to odmítl. Jestli ho ta myšlenka napadla kvůli Colours of Ostrava? Nevím. Moje bývalá firma sponzoruje ten festival dlouho,“ připomněl Babiš.

Připomněl také, že to není poprvé, kdy se písničkář vůči jeho osobě ostře vymezil. „Mě to mrzí, protože mě nezná. Vím, že měl spor s Richardem Krajčem kvůli tomu, že jsme podporovali Kryštof kempy. Beru to na vědomí,“ prozradil šéf hnutí ANO.

Pokud by měli umělci, kteří jej bojkotují, zájem, rád by se s nimi prý setkat. „Ale to je teď taková móda. My jsme vyhráli volby a naše vláda dostala důvěru. Měli by nám dát šanci. Já jsem v minulosti podporoval kulturu, plno zpěváků, jako ministr financí jsem navyšoval peníze do filmu, takže nechápu, co mi je vyčítáno,“ podivuje se Babiš.

Ke Klusově výzvě se mezitím přidali další umělci. Patří mezi ně Jiří Macháček, herec a frontman skupiny MIG 21, Matěj Ruppert a jeho skupina Monkey Business, či herečka Iva Pazderková.

Témata:  Andrej Babiš média Tomáš Klus

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:00

ROZHOVOR: Expert radí, jak být v online světě v bezpečí

ROZHOVOR: Jak našlapovat v online světě bezpečně? Jak mít soukromí na sítích i jinde pod kontrolou? Na tyto otázky vám odpoví expert na kybernetickou bezpečnost Karol Suchánek. Připravil několik praktických rad, díky nimž můžete v online světě kráčet bezpečně a beze stresu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy