Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Adamová je lhářka, naštval se Ovčáček. pak se ale ozvala i místopředsedkyně TOP 09

Markéta Adamová (TOP 09)
Markéta Adamová (TOP 09)
Foto: marketaadamova.cz

Praha - Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček na sociálních sítích oznámil, že odjíždí na dovolenou. Ještě před tím ale slovně zaútočil na poslankyni a místopředsedkyni TOP 09 Markétu Adamovou. Nelíbilo se mu, jak hovořila o kauze H-System a prezidentovi Miloši Zemanovi.

„Mohu se oprávněně domnívat, že místopředsedkyně TOP 09 je lhářka. Stoprocentně jsem si jist tím, že jak TOP 09, tak STAN, za který kandiduje paní Marvanová, nemají žádný jiný program než soustavné parazitování na panu prezidentovi,“ rýpnul si na twitteru Jiří Ovčáček.

Reagoval tak na slova místopředsedkyně TOP 09 Markéty Adamové, která prohlásila, že za H-System by měli převzít zodpovědnost lidé, kterých se kauza v minulosti týkala. Konkrétně jmenovala prezidenta Miloše Zemana.  „Možná by bylo na čase, aby odpovědnost vyvodili ti, kterých se to týkalo. Což je dnes prezident, tehdy předseda vlády Zeman,“ řekla pro Novinky.cz poslankyně.

„Jestli se obohacovalo blízké okolí prezidenta v době, kdy byl premiérem, a profitovala na tom ČSSD, což dokazuje rozhodnutí soudu, tak je otázkou, jestli by měli nadále setrvávat ve svých funkcích a tvářit se, že to je něco, s čím neměli nic společného,“ dodala Adamová.

Ovčáčkovými slovy se vůbec nenechala odradit. „Pro státního úředníka pana Ovčáčka, který má evidentně problém s chápáním souvislostí, odkazuju na slova soudce Kydalky: „Zemanův přítel Miroslav Šlouf po celý rok 1996 docházel do H-Systemu a měsíc co měsíc odnášel 24 000 korun”,“ zdůraznila Adamová.

Témata:  Jiří Ovčáček Markéta Adamová Miloš Zeman

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy