reklama

"Je mi moc líto úmrtí našich tří vojáků v Afghánistánu. Hrdinů, kteří bojovali proti teroristům tak daleko od vlasti a které zavraždil sebevražedný útočník. Vážím si toho, co udělali pro naši zemi. Vyslovuji svou nejhlubší soustrast jejich rodinám a pozůstalým," uvedl předseda vlády a ANO.

Vicepremiér a předseda ČSSD Jan Hamáček uvedl, že ho zpráva o smrti vojáků hluboce zasáhla. "Stali se obětí útoku sebevražedného atentátníka při plnění úkolů v rámci operace Resolute Support. Chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast jejich rodinám a blízkým v těchto těžkých chvílích," napsal ČTK.

Oběti vojáků hluboce lituje také předseda Pirátů Ivan Bartoš. "Přál bych si, aby světová bezpečnostní situace byla lepší a k podobným událostem nedocházelo," uvedl. Soustrast rodinám vojáků, kteří padli při plnění služebních povinností v Afghánistánu, vyjádřil rovněž předseda KSČM Vojtěch Filip. "Je třeba v souladu s mírovou politikou zabránit šíření agrese a terorismu po celém světě, a to za pomoci světových velmocí, aby nedocházelo k těmto zbytečným obětem," sdělil ČTK.

Předsedkyně sněmovního výboru pro obranu Jana Černochová (ODS) označila úmrtí vojáků v důsledku teroristického činu za velkou tragédií. "Útok atentátníka je hanebným a podlým zločinem, který nám znovu připomíná, že svět není bezpečný a že proti terorismu musíme dál nesmlouvavě bojovat," uvedla. Je podle svých slov "hrdá na všechny, kdo statečně a s odvahou bojují za naši svobodu daleko od svých domovů a rodin", zaslouží si úctu a poděkování.