Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Auto v Heřmanovicích na Bruntálsku narazilo do stromu, jeden člověk zemřel

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Ostrava - K tragické autonehodě došlo v neděli večer v Heřmanovicích na Bruntálsku. Po nárazu vozidla do stromu zahynul jeden člověk a další dva utrpěli zranění. U havárie kromě tří pozemních posádek zasahoval také vrtulník.

"Jedné z osob, které v havarovaném vozidle cestovaly, již záchranáři nemohli pomoci. Utrpěná poranění byla neslučitelná se životem," řekl ČTK mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

34letý muž zůstal v automobilu zaklíněn a po vyproštění mu selhávaly všechny základní životní funkce. Nakonec se záchranářům podařilo obnovit jeho krevní oběh. 

O rok mladší muž byl po havárii sice při vědomí, jeho poranění páteře a břicha ale podle lékaře rovněž byla život ohrožující. 

Oba muži jsou hospitalizovaní ve Fakultní nemocnici Ostrava. "Stav jednoho z pacientů je již stabilizovaný, druhý nadále zůstává v kritickém stavu," uvedla mluvčí nemocnice Naďa Chattová.

Témata:  dopravní nehody Moravskoslezský kraj

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy