Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Arabové o sever Moravy nemají zájem, SmartWings ruší linku Ostrava – Dubaj

Letadlo společnosti Travel Service
Letadlo společnosti Travel Service
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostrava - Letecká společnost Travel Service letos na podzim neobnoví provoz linky SmartWings mezi Ostravou a Dubají. Moravskoslezský náměstek pro dopravu Jakub Unucka (ODS) označuje zděděnou smlouvu po svém předchůdci za atypickou a nelogickou a pro zrušení linky vidí několik důvodů.

"Linku Ostrava - Dubaj během zimního letového řádu neplánujeme provozovat," řekla serveru Zdopravy.cz mluvčí Travel Service Vlaďka Dufková. SmartWings naopak zvyšují počty letů do Dubaje z Prahy na sedm týdně.

SmartWings začaly z Ostravy do Dubaje létat od září 2016. Start významně podpořil Moravskoslezský kraj, ještě za dob minulého vedení v čele s hejtmanem Miroslavem Novákem (ČSSD). SmartWings létaly první zimu dvakrát týdně, od loňska jednou týdně.

Linku podle náměstka Unucka využívali fakticky pouze Češi na cestu do Perského zálivu, ačkoli primárním cílem bylo nalákat arabské hosty na sever Moravy. Analýza kraji navíc ukázala velkou citlivost na cenu letenek.

"Pokud letenka stála 5000 korun, tak letadlo bylo plné, když 6000 tak to bylo horší a při 7000 už létalo téměř prázdné," uvedl Unucka. 

Travel Service navíc podle něj neměl v Ostravě stálé letadlo a nedostal v Dubaji kvůli rekonstrukci tamního letiště vhodný slot. Kraj proto s dopravcem jedná o způsobu ukončení smlouvy. 

Témata:  Travel Ser. & Smart Wings Ostrava Dubaj

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy