Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lobbista Dalík zůstane ve vězení, Ústavní soud mu zamítl stížnost

Marek Dalík
Marek Dalík
Foto: Reprofoto YouTube

Brno - Lobbista Marek Dalík zůstává ve vězení. Ústavní soud odmítl jeho stížnost jako neopodstatněnou.

Uvedla to dnes Česká televize. Dalík si ve vězení odpykává pětiletý trest za podvod při nákupu obrněných vozidel Pandur pro českou armádu.

"Mohu potvrdit, že Ústavní soud stížnost odmítl. Blíže to nyní komentovat nebudeme, odůvodnění anonymizovaného usnesení bude k dispozici příští týden v databázi," řekl ČTK vedoucí odboru vnějších vztahů a protokolu Vlastimil Göttinger. Ústavní soud obdržel Dalíkovu stížnost letos 30. dubna. Dalík vinu dlouhodobě popírá.

Dalík původně dostal trest čtyř let za mřížemi za to, že si při neformální schůzce ohledně nákupu pandurů řekl v roce 2007 o úplatek pro někoho z české vlády. Po zástupci firmy Steyr, která obrněné vozy dodávala, žádal podle trestního spisu půl miliardy korun. Tento rozsudek byl loni na jaře zrušen.

Témata:  Marek Dalík

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy