Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Strojvedoucí pražského metra pustil do kabiny vlaku při jízdě dvě dívky, věc vyšetřuje dopravní podnik

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Pražský dopravní podnik prošetřuje strojvedoucího metra, který minulý pátek pustil do kabiny vlaku při jízdě dvě účastnice cestovatelského závodu LowCost Race. Policie se o kauze dozvěděla z médií a věc nyní také prošetřuje s ohledem na to, zda se někdo nedopustil protiprávního jednání.

Závod LowCost Race, při kterém dvoučlenné týmy cestují s omezeným rozpočtem po Evropě a plní zadané úkoly a výzvy, odstartoval v pátek z pražské Náplavky. Dívky v tento den večer na facebooku mimo jiné napsaly, že "zatím jsme si stoply v Praze metro, řídily ho".

Podle médií bylo na sociálních sítích k dispozici i video s názvem Jak si stopnout metro. Dnes před polednem bylo ale staženo. Snímky zveřejněné v médiích pak ukazovaly dívky v kabině, při průjezdu tunelem i sedící a obsluhující řídicí pult. V kabině s nimi byl strojvedoucí.

Dopravní podnik bude celý incident řešit "rychle a nekompromisně", současně bude postupovat podle zákoníku práce a strojvedoucí dostane upozorňující vytýkací dopis. "Došlo k selhání jednoho strojvedoucího, z toho důvodu strojvedoucí instruktoři zintenzivní kontrolní činnost neoprávněného vstupu do kabin a poučí svěřené strojvedoucí o rizicích spojených s porušováním ustanovení předpisu pro strojvedoucí," doplnila mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. Strojvedoucí podle ní vypověděl, že dívky do kabiny pustil. Zda je pustil i k řízení metra, jak dívky napsaly na sociální síti, mluvčí nepotvrdila.

Obě dívky, které vystupují pod přezdívkou Black Ginger, ze samotného závodu už odstoupily. Podle jejich vyjádření na facebooku důvodem bylo sobotní úmrtí jedné z účastnic závodu v Rakousku. Čtyřiadvacetiletá žena se tam během závodu utopila po pádu do krimmlského vodopádu.

Témata:  metro Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy