reklama

Uvedla to dnes televize Prima, podle které policie prošetřuje, zda se účastníci incidentu nedopustili trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti.

Dívky si jízdu natočily na mobilní telefon. Snímky zveřejněné v médiích pak ukazovaly dívky v kabině, při průjezdu tunelem i sedící a obsluhující řídicí pult.

Strojvedoucí metra byl podle Primy postaven mimo službu. "Do funkce strojvedoucího se nevrátí a teď se řeší, jaký bude jeho další osud," řekl televizi Ladislav Urbánek, dopravní ředitel pražského dopravního podniku (DPP).

Dodal, že ze záběru je patrné, že strojvůdce měl ruku na brzdě a sledoval zrcátka. Mluvčí DPP již dříve uvedla, že bezpečnost cestujících ani provozu metra nebyla případem bezprostředně ohrožena.

Případ prošetřuje kromě dopravního podniku i pražská policie. Není totiž vyloučeno, že mohlo jít o trestný případ obecného ohrožení. V tom případě by strojvedoucímu i dívkám hrozilo až pět let vězení.

Závod LowCost Race, při kterém dvoučlenné týmy cestují s omezeným rozpočtem po Evropě a plní zadané úkoly a výzvy, odstartoval v pátek z pražské Náplavky. Obě dívky, které vystupují pod přezdívkou Black Ginger, ze samotného závodu už odstoupily.