Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za napadení číšníka v Praze budou Nizozemci obviněni z pokusu o vraždu

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Dva Nizozemci, kteří v dubnu napadli v centru Prahy číšníka, jsou stíháni pro pokus o vraždu. Hrozí jim tak 10 až 18 let vězení. Původně je policie obvinila pouze z těžkého ublížení na zdraví.

Městské státní zastupitelství v Praze podle Práva nařídilo policii zpřísnit obvinění pro dvojici nizozemských turistů, kteří v centru Prahy napadli a těžce zranili číšníka.

Podle deníku Právo vše změnily lékařské znalecké posudky, podle kterých byla intenzita útoku značná a život ohrožující. Zásadní je podle nich také závažnost zranění číšníka a možné fatální následky. Dozorující státní zástupkyně proto podala k soudu návrh na ponechání obviněných ve vazbě. 

K útoku došlo 21. dubna v centru Prahy. Číšník skupinu sedmi cizinců upozornil, že na zahrádce restaurace nemohou pít alkohol přinesený odjinud. Útočníci ho srazili na zem, začali ho bít pěstmi a kopali do něj. Když zůstal bezvládně ležet na zemi, násilníci utekli.

Policie je po několika dnech zadržela na ruzyňském letišti. Pět z nich bylo obviněno a další dva byli propuštěni s tím, že se konflikt snažili spíše uklidnit. Třem obviněným uložil Obvodní soud pro Prahu 1 trestním příkazem osmiměsíční podmínky, na pět let je také vyhostil ze země.

Napadený číšník se probral v nemocnici až po několika dnech, prodělal dvě operace.

Témata:  Nizozemí krimi pokus o vraždu

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy