reklama

Policie už z přečinu výtržnictví a násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci obvinila 26letou ženu z Teplic, hrozí jí až tři roky odnětí svobody. 

Podle informací z médií se zbitý mladík snažil zklidnit roztržku mezi dvěma matkami. Mladá fronta Dnes napsala, že si v malém brouzdališti hrála skupina dětí, najednou se ozval křik a romské dítě stáhlo pod vodu jiné. Žena, která to viděla, se k nim vrhla, ač nebyla matkou ani jednoho z nich, vtom však vyskočila matka romského dítěte a vrhla se na ni, napsal deník s odkazem na svědky.

"Napadené ženy se zastal mladý muž, který následně čelil útokům skupiny osob a ránu inkasoval i od obviněné," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková. Mladíka odvezla sanitka k ošetření do nemocnice. "Mám prokopnutá žebra, na pravé ucho neslyším, oko mě pobolívá, mám sešitou pusu zevnitř. Bolí mě hlava, občas mám i mdloby," řekl TV Prima zbitý muž.

DSSS na sobotu 18. srpna nahlásila protestní shromáždění v Dubí zaměřené podle této strany "proti násilí, rasismu a zvýhodňování nepřizpůsobivých občanů". Starosta Dubí Petr Pípal dnes ČTK řekl, že ve městě je klid. Romská komunita v Dubí se podle něj od činu distancuje, protože za incident může teplická rodina.

O připravované akci DSSS ví česko-romské sdružení Konexe, nezisková organizace pro podporu lidských práv působící v Ústeckém kraji. "V Dubí už jsou dva naši lidé, ode dneška tam pracujeme. Zjistíme, co se přesně stalo, a budeme se snažit uklidňovat situaci. Máme organizační tým, který bude celý týden na území města působit, lékaře, psychologa, sociálního pracovníka a další," řekl Miroslav Brož z tohoto občanského sdružení.