Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cizinec se opil, po pádu do Hranické propasti zemřel. Policie případ odložila

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Hranice - Případ smrtelného pádu do Hranické propasti u Hranic na Přerovsku z dubna letošního roku byl odložen. Podle kriminalistů byl muž opilý a do propasti spadl bez cizího zavinění.

Muž se zřítil z prudkého srázu do hloubky několik desítek metrů, a když se mu hasiči snažili pomoci, nalezli ho bez známek života. Na místo neštěstí letěl ještě vrtulník, muži však už nebylo pomoci. Podle dřívějšího vyjádření policie šlo o 31letého cizince.

"Šetřením nebylo zjištěno, že by k jeho pádu došlo cizím zaviněním nebo že by na něm měla účast další osoba. Na základě znaleckého zkoumání bylo zjištěno, že byl mladík pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. Případ bude z naší strany odložen, protože ve věci se nejedná o podezření z trestného činu," řekla dnes ČTK policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Propast leží v Hranickém krasu nedaleko veřejnosti přístupných Zbrašovských aragonitových jeskyní. Hloubka suché části propasti je 69,5 metru. V září 2016 potvrdil výzkum česko-polské expedice, že propast je s hloubkou 404 metrů pod hladinou vody nejhlubší zatopenou jeskyní na světě. Hloubku změřili pomocí robota, dna přitom stále ještě nedosáhl.

Témata:  Hranická propast Olomoucký kraj Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy