Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vysílací rada kritizuje Soukupa: Ve svých pořadech na Barrandově porušoval zákon

2. ledna byl ve studiu kromě Jiřího Ovčáčka také prezidentský kandidát Michal Horáček a mluvčí bývalého prezidenta Klause Petr Hájek, který všechny kandidáty s výjimkou Miloše Zemana odepsal.
2. ledna byl ve studiu kromě Jiřího Ovčáčka také prezidentský kandidát Michal Horáček a mluvčí bývalého prezidenta Klause Petr Hájek, který všechny kandidáty s výjimkou Miloše Zemana odepsal.
Foto: Facebook

Praha - TV Barrandov dostala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání již pět upozornění na porušení zákona kvůli pořadům vlastníka televize Jaromíra Soukupa. Neplnil roli kvalifikovaného oponenta a před volbami zvýhodnil prezidentského kandidáta Miloše Zemana.

Upozornění na porušení zákona spojené s výzvou k nápravě do sedmi dnů je krok, který předchází zahájení řízení o přestupku. V rámci toho může rada vysílateli udělit pokutu.

V pořadu Duel Jaromíra Soukupa - prezidentský speciál, ve kterém byl před druhým kolem prezidentské volby hostem Zeman, Soukup jako moderátor dostatečným způsobem neplnil roli kvalifikovaného oponenta, uvedla RRTV. Naopak stranil Zemanovi, a to v úvodním monologu i v průběhu diskuse. 

V pořadech Kauzy Jaromíra Soukupa moderátor poukazoval na možný únik informací od policie do firmy Tesco SW v kauze údajně zmanipulovaných zakázek. V pořadu nedal prostor kritizované osobě a obdobně postupoval i v díle věnovaném hospodaření České televize, dodala rada.

Témata:  RRTV TV Barrandov Miloš Zeman Jaromír Soukup

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy