reklama

„To je opravdu nehorázný.. Podle mě by se na něj měl dát tlumič.. nebo tak něco. Rušička signálu,“ okomentovala herečka Aňa Geislerová výroky předsedy KSČM Vojtěcha Filipa.

Jeho slova znepokojila i českého reprezentanta, kajakáře a olympijského medailistu Vavřince Hradílka. „A vládní koalice? Mlčet znamená souhlas! Nebo se k tomu někdo vyjádřil? Nejsem v obraze...“ zajímal se Hradílek na twitteru.

Lidé mu následně připomněli slova premiéra Andreje Babiše, který uvedl: „Pro Československo byla okupace v roce 1968 jednou z nejvetších tragédií v historii a je celkem jedno, jaké národnosti byli členové politbyra nebo jednotliví vojáci.“

A přidal se i další herec, tentokrát Jiří Maryško. Tomu se zase nelíbí, že Zeman u příležitosti výročí 21. srpna 1968 nechce přednést žádný projev. „V roce 1968 u nás prej zemřelo 102 rudoarmějců. Za smrt 12 z nich mohli Čechoslováci, za smrt zbývajících 90 mohly nešťastné náhody pod vlivem alkoholu. A pacient z LDN Lány nepoloží kytičku ani jednomu z nich… Hutkův zvací dopis Smrtce podepisuju,“ uvedl s odkazem na kontroverzní song písničkáře Jaroslava Hutky.

„Miloš Zeman projevil svou statečnost už v roce 1968. Když vstoupil do KSČ,“ rýpnul si jeden z nejznámějších českých handicapovaných sportovců, plavec Jan Povýšil.