reklama

Škodovky se speciálními registračnímu značkami jsou v zásadě sériové vozy s drobnými úpravami. Škodovka prostřednictvím videa umístěného na portálu YouTube potvrdila, že poté, co papež příští sobotu ráno přistane na letišti v Dublinu, do paláce irského prezidenta ho dopraví Škoda Rapid.

Škodovka poskytla papežské návštěvě na Světovém setkání rodin dohromady čtyři vozy Škoda Rapid s motorizací 1.0 TSI. Každá z nich byla uzpůsobena speciálním požadavkům. Byly vybaveny speciálními skly a loketní opěrkou. Vozy mají lak jedinečné tmavě modré barvy. Na blatníky byly instalovány malé chromové žerdě pro vatikánskou vlaječku.

Po setkání s irským prezidentem Michaelem Higginsem vůz papeže Františka přepraví na dublinský hrad, kde bude mít projev. Navštíví také místní katedrálu a centrum pro rodiny bez domova. Večer pak zavítá na mezinárodní festival rodin na stadionu Croke Park. V neděli se František letecky přepraví na poutní místo Knock Shrine a po návratu do Dublinu zamíří na pontifikální mši, která Světové setkání rodin uzavře.