Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zadržela muže hledaného za pokus o znásilnění v Plzni

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Plzeň - Policie dnes odpoledne zadržela v Českém Krumlově muže, který je podezřelý z toho, že chtěl v neděli ráno v plzeňské fakultní nemocnici znásilnit starší pacientku.

Hrozí mu až pět let vězení. Bližší informace budou nejdříve ve středu, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Hana Kroftová. Podle důvěryhodných zdrojů ČTK bude policie muže do Plzně teprve převážet.

Útočník chtěl v neděli kolem 05:30 znásilnit čtyřiasedmdesátiletou pacientku, uvedla policie. Personál zakročil a násilník utekl.

"Pravděpodobně využil znalosti prostředí a vnikl na oddělení ve chvíli časové prodlevy při zavírání automatických dveří. Personál okamžitě zakročil, poskytl pacientce pomoc a přivolal policii," uvedla mluvčí nemocnice Gabriela Levorová. Dodala, že nemocnice neprodleně zavedla přísnější bezpečnostní opatření na všech lůžkových odděleních.

Témata:  krimi znásilnění

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy