Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejslavnější český youtuber Jirka Král končí: Už mě to tvoření nenaplňuje, přiznal

sociální sítě
sociální sítě
Foto: Pixabay

Praha - Patří mezi elitu české YouTube scény a znají ho miliony lidí po celé republice. Jirka Král, k jehož videím denně usedaly statisíce dětí, se ale rozhodl s natáčením skončit.

Jiří Král, známější jako Jirka Král, se s diváky naposledy rozloučil v dokumentu Byl jsem youtuber, který odvysílal na Youtube v neděli večer. V rámci hodinového pořadu vystoupila řada jeho kolegů a vzpomínali na historii youtuberů v Česku.

Nakonec Král vysvětlil, proč se rozhodl s tímto povoláním skončit. "Nemůžu to dělat do čtyřiceti. Nejde se pořád fotit s fanoušky, jsou stále mladší a mladší. A mám jsou dvě možnosti - buď změnit obsah a tvořit pro starší cílovku, nebo tvořit pro tu mladší. A upřímně? Mě už to tvoření nenaplňuje," přiznal.

Poprvé začal Král uvažovat o konci na YouTube koncem minulého roku, kdy se vrátil z Aljašky. Ve filmu uvedl, že mu celá správa videí nechyběla. Přiznal také, že tou osobou, kvůli které začal skutečně uvažovat o konci na YouTube, byl Leoš Mareš.

Co bude dělat dál zatím není jisté. Sám tvrdí, že se sociálních sítí úplně nezmizí. Podle žebříčku Forbes 30 pod 30 stal Nejvlivnějším Čechem na sociálních sítích a stále má našlápnuto ke slibné kariéře. Kromě toho provozuje se svým bratrem herní kavárnu Zetko v pražském obchodním domě Kotva.

Osmadvacetiletý Jirka Král se narodil v Brně a v roce 2012 se poprvé zapsal do podvědomí veřejnosti v reality show Farma. Paradoxem je, že svůj konec oznámil ve speciálním dokumentu, který divákům věnoval za obdržení 1 milionu odběratelů. 

Témata:  Jiří Král YouTube internet

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy