reklama

"Poskládali jsme více než 1300 kandidátek v celé České republice. Kromě toho další naši starostové kandidují takzvaně na podpisy, protože jsou zvyklí kandidovat jako regionální sdružení," řekl ČTK předseda hnutí Petr Gazdík. Volební kampaň STAN bude podle něj především kontaktní, hnutí má na ni vyčleněno asi osm milionů korun.

Rakušan, který se na mítinku na Karlově náměstí objevil s falešným vousem a v typické masarykovské čepici s trikolórou, připomněl úsilí prvního československého prezidenta o demokratický stát.

"Jsme v situaci, kdy demokracie začíná být vyprázdněným pojmem, není už tak důležitá jako po roce 1989," varoval. Podle něj se také zapomíná na to, že právě Masaryk dal českému národu svobodu.

Rakušan ČTK řekl, že hnutí chce během kampaně ve velké míře připomínat českou historii. Nachystány má například vzdělávací stánky, které mají oslovit i mládež. "Nedáváme jenom balonky a koblihy jako konkurenční hnutí, ale snažíme se lidem dávat i informace o tom, že demokracie je důležitá. A to je vlastně takovým hlavním mottem naší kampaně," dodal.