Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hrad má nové oficiální účty na sociálních sítích, Češi už se vrhli na Mynáře

Pražský hrad
Pražský hrad
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Pražský hrad a v Kancelář prezidenta republiky mají své nové účty na sociálních sítích. Podle mluvčího prezidenta Miloše Zemana Jiřího Ovčáčka se Hrad inspiroval v USA.

„Novinka! Zajímají vás informace o dění na Pražském hradě a v Kanceláři prezidenta republiky? Sledujte právě spuštěný účet na Twitteru a stránku na Facebooku!“ oznámil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Novinka! Zajímají vás informace o dění na Pražském hradě a v Kanceláři prezidenta republiky? Sledujte právě spuštěný účet na Twitteru a stránku na Facebooku! Odkazy: https://t.co/jt2hl7p5Uahttps://t.co/MwwbvNWlyv

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 5. září 2018

Mluvčí také prozradil, že jde o systém inspirovaný tím, jak to teď funguje v USA. „Mimořádné úspěšný je americký model, kdy na Twitteru existuje účet oficiální - @POTUS - a soukromý účet prezidenta USA Donalda J. Trumpa - @realDonaldTrump. Zesílený tok zajímavých informací je službou veřejnosti!“ tvrdí Ovčáček.

Ten také obratem vysvětlil, že informace o aktivitách a názorech prezidenta budou i dál na účtu @PREZIDENTmluvci, který spravuje on sám.

Na twitterovém i facebookovém profilu Hradu se už objevily první příspěvky. „Dámy a pánové, vítejte na oficiálním profilu Pražského hradu - Kanceláře prezidenta republiky. Věřím, že zde naleznete celou řadu zajímavých informací a přeji si, abyste se na Pražský hrad vraceli nejen virtuálně, ale i osobně,“ vítá uživatele na novém facebookovém účtu „Pražský hrad - Kancelář prezidenta republiky“ Vratislav Mynář, vedoucí Kanceláře prezidenta republiky.

Češi využili příležitosti a ihned začali Mynářovi klást dotazy. „Nezlobte se pane Mynáři, já bych se chtěl jen zeptat, jestli již máte bezpečnostní prověrku. Máte již bezpečnostní prověrku?“ napsal například jeden z uživatelů. „Už máte prověrku?“ přidal se další.

Některým se ale nelíbí, že by měl po Ovčáčkovi veřejnost o dění na Hradě informovat ještě Mynář. „To nestačí ten horor co předvádí Ovečkin, teď bude lidi ještě urážet Mynář?“ diví Češi.

Témata:  Pražský Hrad Miloš Zeman Jiří Ovčáček Vratislav Mynář sociální sítě

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy