Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nevhodné chování ČT? Známý novinář se naštval, na sociálních sítích spustil povyk

Česká televize
Česká televize
Foto: Česká televize

Praha - Novinář a analytik amerického původu Erik Best se dostal do ostré slovní výměny se zástupci České televize. Nelíbí se mu, jak mu zástupce šéfredaktora zpravodajství odpověděl na dotaz, který byl dle jeho mínění naprosto legitimní.

Americký novinář žijící v Česku kritizoval Českou televizi „Proč věnuje ČT dvě minuty zavádějící zprávě o tom, že politické strany mohou potenciálně získat až 200 % hlasů? Téma pro Newsroom ČT24?“ rýpnul si Best.

Narážel tím na čísla, která byla zveřejněna v pořadu ČT Události. Podle tohoto volebního potenciálu vy v Praze mohli uspět Piráti a ODS (obě strany mají potenciál 33 procent), ANO má až čtvrtý největší potenciál za hnutím Spojené síly pro Prahu.

Na Bestův komentář obratem zareagoval zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT František Lutonský. „Evidentně jsme se tomu měli věnovat déle, když stále ještě nechápete volební potenciál,“ rýpnul si do novináře.

Evidentně jsme se tomu měli věnovat déle, když stále ještě nechápete volební potenciál. Řekněme, že třeba volič Erik Best uvažuje o volbě SPD nebo KSČM nebo DSSS. My zaznamenáme, že uvažuje o těchto třech stranách a nenutíme ho do výběru jedné, když se stejně rozhodne až za měsíc

— František Lutonský (@FLutonsky) 10. září 2018

A začal vysvětlovat, co v tomto případě termín „potenciál“ vlastně znamená. „Řekněme, že třeba volič Erik Best uvažuje o volbě SPD nebo KSČM nebo DSSS. My zaznamenáme, že uvažuje o těchto třech stranách a nenutíme ho do výběru jedné, když se stejně rozhodne až za měsíc,“ dodal Lutonský.

Besta ale jeho odpověď neuspokojila – spíše naopak. „Tak urážlivě a neprofesionálně odpovídá zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT na legitimní dotaz,“ zlobí se žurnalista.

Témata:  Erik Best Česká televize

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy