Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při požáru na Orlickoústecku zemřel muž

požár
požár
Foto: Pixabay

České Heřmanice (Orlickoústecko) - V Českých Heřmanicích na Orlickoústecku dnes odpoledne hořelo hospodářské stavení. Při požáru zemřel jeden muž, syn majitele objektu. Využíval objekt k rekreaci, nebyl místní. Z hořícího objektu devětačtyřicetiletého muže zřejmě vytáhli právě místní lidé. Podle předběžných odhadů je škoda na majetku do milionu korun. ČTK to zjistila od policie a záchranářů.

"Šlo o tak rozsáhlé popáleniny, že mu nebylo možné pomoci. Z hořícího stavení ho měli vytáhnou svědci požáru," řekl ČTK mluvčí zdravotnické záchranné služby Aleš Malý.

Příčinami požáru a okolnostmi úmrtí se zabývá policie a hasiči. "Škoda byla zatím odhadnuta do milionu korun, shořela hospodářská část, obytnou se podařilo uchránit. Zemřelý měl být v té hospodářské části," řekl ČTK policejní mluvčí Ondřej Zeman.

Při zásahu u požáru policie dopadla celostátně hledanou ženu, která byla partnerkou zemřelého. "Prvotní informace byly, že se na místě nachází dvě osoby. Mužova přítelkyně byla nalezena před chvílí v pořádku. Kuriózní je, že po ní bylo vyhlášeno celostátní pátrání pro příkaz k zatčení," řekl ČTK okolo 18:00 mluvčí Zeman. Podle něj se žena před policií skrývala.

Témata:  požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy