Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z kamionu v Mikulově vycházely divné zvuky, policie našla čtyři uprchlíky

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Mikulov - Čtyři muže, kteří se snažili nelegálně překročit hranice, našli dnes dopoledne cizinečtí policisté z jižní Moravy v nákladovém prostoru kamionu v Mikulově. Upozornil na ně řidič kamionu, který přijel z Turecka. Muži o sobě tvrdí, že jsou z Afghánistánu.

"Na našem území nad ránem slyšel z nákladového prostoru podivné zvuky. Přivolaní policisté po rozpečetění nákladového prostoru narazili na čtyři muže ve věku kolem 25 let, kteří o sobě tvrdili, že pochází z Afghánistánu," uvedl mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.

Policisté zjišťují, jak a kdy se muži do nákladového prostoru dostali. Cizincům hrozí návrat do země, odkud přicestovali nebo do země, kde požádali o azyl.

Lidí, kteří se snaží na jihu Moravy nelegálně překročit hranici, podle policejních statistik ubývá. Za prvních šest měsíců loňského roku policisté v kraji chytili 97 lidí, letos to od ledna do června to bylo jen 19 lidí.

Témata:  uprchlíci Jihomoravský kraj EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy