reklama

Migrace má podle Klause ničivé dopady na Evropu, a nesouvisí pouze s terorismem. „Mě tolik netrápí terorismus jako takový. Mám strach, že masová migrace by zničila tvář a kulturní hodnoty Evropy i bez terorismu,“ řekl Rozhlasu exprezident.

„Masivní zavlékání lidí z jiných civilizačních okruhů Evropu fatálně proměňuje. Všichni, kdo vyjedeme do západní Evropy, tak to sledujeme. Je to ničení Evropy jaká je a jaká byla,“ dodal.

Podle něj Evropa uměle vytváří falešnou poptávku po migrantech, a to s jediným cílem. „Mám hrůzu, že evropské elity se tak snaží Evropu změnit a naředit ji lidmi z jiných civilizačních okruhů, protože nenávidí liberální a demokratickou Evropu," obává se.

Neskrývá názor, že Evropská unie je zlo, a čím dříve bude podle něj ukončena evropská integrace v této podobě a čím dříve dojde k transformaci Unie v demokratický a funkční orgán, tím lépe. Přiznává ale, že alternativní organizace k Evropské unii a k NATO neexistují, a proto musíme vše změnit k obrazu, který bychom si přáli.

Sám by si přál, aby Česká republika zůstala zemí, která rezolutně odmítá masovou migraci. Souhlasí proto s odmítavým postojem premiéra Andreje Babiše (ANO) k přijetí padesáti syrských sirotků.