reklama

IKEA obdržela od zákazníků informaci, že skleněná stínidla mohou spadnout. Aby minimalizovala riziko, IKEA se rozhodla preventivně stáhnout z prodeje stropní osvětlení CALYPSO vyrobené mezi týdnem 25 roku 2016 a týdnem 44 roku 2017, šarže 1625 až 1744.

IKEA žádá zákazníky, kteří mají doma stropní osvětlení CALYPSO dotčených šarží, aby výrobek vrátili. Obdrží nový kus nebo jim vrátíme peníze v plné výši. Výrobek je možné vrátit i bez účtenky.

Bezpečnost výrobků je pro nás v IKEA vždy na prvním místě. Všechny výrobky testujeme a jsou v souladu s platnými normami a legislativou. Navzdory tomu jsme obdrželi informace, že skleněná stínidla CALYPSO se mohou uvolnit a spadnout. Stahujeme tyto výrobky z trhu, abychom ochránili zákazníky a zabránili dalším nehodám. Nabízíme výměnu za nový kus nebo vrácení peněz v plné výši.

"I když pravděpodobnost, že se to stane, je nízká, i toto riziko stačí k tomu, aby se IKEA rozhodla výrobek stáhnout," říká Emilie Knoester, Business Area Manager Lighting and Home smart v IKEA of Sweden, a pokračuje: "Bezpečnost zákazníků je pro IKEA prioritou, a proto se jsme se rozhodli dané výrobky preventivně stáhnout z trhu."

V příloze najdete detailní pokyny, jak stínidlo bezpečně odmontovat a na jakém místě najdete číslo šarže produktu. Pro více informací se mohou zákazníci obrátit na oddělení Výměny a vracení zboží nebo na kontaktní centrum IKEA na telefonním čísle 234 567 890.