Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obnova procesu s Kramným? Rozhodne soudkyně, která mu napařila 28 let

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

O případné obnově řízení v kauze Petra Kramného, odsouzeného na 28 let za vraždu manželky a dcery o dovolené v Egyptě, bude rozhodovat stejná soudkyně. Senát Krajského soudu v Ostravě se totiž z projednávání případu nevyloučil. Důvodem měla být údajná podjatost. Na svém facebookovém profilu o tom informovala advokátka Kramného Jana Rejžková.

Senát krajského soudu, který rozhodoval před lety i o vině a trestu, o podjatosti a případném vyloučení se rozhodl už v září. Výsledek ale nechtěl komentovat, dokud nebude rozhodnutí doručeno všem stranám.

"K namítané podjatosti předsedkyně a členů senátu Krajského soudu v Ostravě sděluji, že nepravomocně bylo rozhodnuto o jejich nevyloučení se z projednávání návrhu Petra Kramného na povolení obnovy řízení. Petr Kramný využije svého práva a podá si v zákonné lhůtě stížnost," uvedla Rejžková.

Kramný byl odsouzen za to, že v roce 2013 na dovolené v egyptském hotelu zavraždil elektrickým proudem svou manželku a dceru. Vinu popírá. Byl odsouzen na základě nepřímých důkazů, které ale podle soudu tvoří ucelený řetězec, jehož články na sebe navazují a podporují se. Znalecké posudky při tom hrály zásadní roli.

Těla po převozu do České republiky pitvali znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Podle znaleckého posudku, který si dala vypracovat obhajoba, byla nejpravděpodobnější příčinou smrti otrava. Soud si proto objednal revizní posudek, který se přiklonil k zásahu elektrickým proudem. Policie poté obvinila znalce Radka Matlacha a Igora Farkaše, jejichž expertizou se zaštiťovala obhajoba, z křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku.

Témata:  Petr Kramný Ostrava soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy