reklama

Jesenická policie potvrdila, že obdržela podnět k prošetření, zda během komunálních voleb nedošlo k neoprávněné manipulaci s volebními lístky.

"Vyšetřování stále probíhá, proto není možné k případu poskytnout více informací," uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Mimrová listu pouze potvrdila, že ji kontaktovala policie. "Byla jsem podat vysvětlení na policii," uvedla. Více celý případ komentovat odmítla. Bez odpovědi ponechala i otázku, zda se podobným způsobem pokoušela získávat hlasy.

"Teď bych to nekomentoval. Nechal bych to na orgánech činných v trestním řízení. Uvidíme, co zjistí," řekl pro Mladou frontu Dnes krajský šéf ANO a olomoucký hejtman Ladislav Okleštěk.

Jednička hnutí Občané pro město a někdejší starostka Javorníku Irena Karešová uvedla, že jí o návštěvách Mimrové řekli lidé, k nimž místostarostka přišla domů. "Byli rozhořčeni. Ona jim prý nabízela, že vše vysvětlí, eventuálně pomůže zaškrtnout. Podle mě je nemorální využívat seniorů a sociálně slabých k tomu, aby kandidát uspěl ve volbách," řekla Karešová.