Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Schwarzenberg bojuje s těžkou nemocí. Svým odpůrcům poslal drsný vzkaz

Karel Schwarzenberg
Karel Schwarzenberg
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg má opět vážné zdravotní problémy. Po měsíci se mu vrátil zápal plic – a sám politik prozradil, že antibiotika příliš nezabírají.

První zápal plic prodělal poslanec začátkem října, tedy těsně před komunálními volbami. Na poslední chvíli se proto omluvil ze setkání s voliči v jedné z pražských hospůdek. O pár dní později ho navštívili jeho staniční kolegové, kteří oznámil, že už je Schwarzenbergovi lépe.

Jenže po pár týdnech se nemoc vrátila. „Děkuju opravdu srdečně všem, kteří mi v posledních dnech vzkazovali přání brzkého uzdravení a někteří se dokonce pomodlili. Toho času jsem ve Vídni, protože se ta nemoc naplno projevila až když jsem sem přijel,“ prozradil jeden ze zakladatelů TOP 09.

Jenže se zdá, že tentokrát je zápal plic ještě horší než před měsícem. „Blbé na tom je, že mám očividně virový zápal plic, tudíž antibiotika příliš mnoho nedokáží a prostě se budu léčit o něco pomaleji. Ale už taky pomalu z té díry lezu, valně se sice ještě necítím, ale přece jenom lépe, než před několika dny,“ přiznal.

Je ale vidět, že ani nemoc nevzala Schwarzenbergovi smysl pro humor. „Mohu si představit, že bylo dost těch, které zpráva o mé nemoci naplnila jistou nadějí. Musím jim vzkázat, že musí ještě počkat, prozatím ještě zgrejznout nehodlám. Děkuji všem, kteří na mě myslí a s pomocí Boží již příští týden přijedu do Prahy. Ještě jednou děkuji všem,“ dodal politik.

Na sociálních sítích mu obratem lidé začali přát brzké uzdravení. Ozval se například také herec a principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. „Dobrý den, pane Schwarzenbergu, opatrujte se. Přeji brzké uzdravení,“ napsal.

Témata:  Karel Schwarzenberg TOP 09 Jan Hrušínský

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy