Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lobbista a podnikatel Dědic už pět let čelí stíhání, teď byl opět zadržen

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostravského podnikatele a bývalého lobbistu Martina Dědice, který pět let čelí stíhání z ovlivňování veřejných zakázek a přijímání úplatků, v pátek znovu zadrželi policisté. Důvod zatím není jasný.

Dědic dosud na hlavní líčení ke Krajskému soudu v Ostravě přicházel z domova a celé léto strávil se souhlasem soudce ve svém přechodném bydlišti na Mallorce.

Podle idnes.cz Dědice a spolu s ním zřejmě ještě několik dalších lidí v pátek zatkla policie. Údajně kvůli blíže neupřesněným zahraničním účtům. Zda a jak to souvisí s projednávanou žalobou týkající se zakázek městské nemocnice a dopravního podniku nebo později vzneseným obviněním z krácení daní, zatím není zřejmé.

"Mohu jen říci, že probíhají úkony trestního řízení. Nic víc v této chvíli komentovat nechci," uvedl státní zástupce Vít Koupil. Probíhající úkony potvrdil i advokát Miloslav Kijas. "Dosud jsem ale nedostal usnesení o zahání trestního stíhání, takže netuším, o co jde. Nemám ani informace o počtu zadržených," řekl Dědicův obhájce.

Dědicův mobilní telefon je od pátku nedostupný. Pokud soudce nepošle muže do vazby, měl by se vrátit domů nejpozději po 48 hodinách od zadržení, tedy v neděli. Poprvé se Dědic dostal do vazby v březnu 2014, ale po několika měsících byl propuštěn a čekal na soudní proces. Ten začal v prosinci 2016, ale ani letos neskončí. Dědic vinu popírá.

Témata:  Martin Dědic Ostrava korupce Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy