Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mládek vás okrade ve prospěch OKD. Už to začíná, varuje Macek

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Komentátor a publicista Miroslav Macek se zamyslel nad návrhem Evropské unie na omezení střelných zbraní. Podle něj by na to doplatili například řidiči.

"V kalných vodách toho k vidění moc není, ale že v nich plave něco hodně nepěkného lze usuzovat z jedné podivuhodnosti: ministr vnitra Chovanec zcela náhle vyrazil v červnu s tvrzením, že Útvar pro odhalování organizovaného zločinu a Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality musejí být sloučeny do 1. července tohoto roku, tedy pěkným fofrem, a to ať se to komu líbí nebo ne. Vůbec nemusíte vědět, co za tím je a vůbec nemusíte policejní problematice rozumět, aby vás ta nezměrná náhlost uhodila do nosu. A budou se dít věci. Teď jde jen o to, zda z těch kalných vod něco vyplave, nebo se nad nimi zcela zavře hladina," glosuje Macek.

"Znáte jednoho jediného člověka, který by chtěl z rodinného rozpočtu (čtyřčlenné rodiny) půjčit 400.- korun nástupcům Bakaly v OKD? Já ne. Přesto to chce ministr průmyslu Mládek bez vašeho svolení udělat a ty peníze vám ukrást," píše na webu Viditelný Macek.

"Už to začíná: měli bychom odmítnout eurounijní návrh omezení střelných zbraní, neboť by to postihlo myslivce a bylo by více střetů automobilistů se zvěří a také muzea by na to doplatila a sportovci též. Co je to za zástupné argumenty? Přece ten hlavní je pouze jeden a jediný: každý občan musí mít právo bránit sebe, svoji rodinu a svůj majetek se zbraní v ruce, neboť nadvláda všehoschopných diktátorů nehrozí jen z Bruselu... Na druhou stranu chápu, že se ti nebezpeční šašci ozbrojených občanů důvodně bojí..." podotkl komentátor.

"Statistika nuda je, má však cenné údaje: Jeden státní úředník dnes, době počítačů a sítí, připadá na 30 obyvatel. V polovině třicátých let, v době Oldřicha Nového, klotových rukávů a namáčecích per, připadal jeden úředník státu na 143 obyvatel. Podle statistických údajů jen mezi léty 2000 - 2008 vzrostl počet zaměstnanců ve státní správě dvojnásobně. Na ministerstvech je dnes zaměstnáno o 40 procent úředníků více než v roce 1996," píše.

"Prezident Zeman na tiskovce odpovídá na otázku, co říká na krok ministryně školství, která chce zrušit výchovný ústav v Chrastavě na Liberecku: „Myslím, že paní ministryně Valachová v dobré vůli naletěla paní ombudsmance Šabatové, jejíž rady se vyznačují tím, že kdokoli je přijme, ten se dopustí chybného rozhodnutí"," cituje Macek Zemanova slova.

Témata:  Miroslav Macek EU

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy