Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Schwarzenberg před pár dny "umíral" na zápal plic. A teď? Vše jinak

Karel Schwarzenberg
Karel Schwarzenberg
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Jak jsme vás již informovali, čestného předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga před několika dny opět skolil zápal plic. Jak se ale zdá, politik je opět v pořádku, dokonce hned naskočil do televizní debaty na České televizi.

Schwarzenberg si před pár dny postěžoval, že se mu vrátil zápal plic. „Blbé na tom je, že mám očividně virový zápal plic, tudíž antibiotika příliš mnoho nedokáží a prostě se budu léčit o něco pomaleji. Ale už taky pomalu z té díry lezu, valně se sice ještě necítím, ale přece jenom lépe, než před několika dny,“ prozradil tehdy.

Poslal také kousavý vzkaz svým oponentům. „Mohu si představit, že bylo dost těch, které zpráva o mé nemoci naplnila jistou nadějí. Musím jim vzkázat, že musí ještě počkat, prozatím ještě zgrejznout nehodlám,“ vzkázal z Vídně, kde jej nemoc přepadla.

Jak se ale zdá, stačilo pár dnů v posteli a Schwarzenberg je opět fit. „Ještě jednou všem děkuji za orodování a držení palců. Už mířím do Prahy a s pomocí Boží dnes budu hostem na Kavčích Horách v Událostech, komentářích. Doufám, že vás nebudu nudit,“ vzkázal svým fanouškům jeden ze zakladatelů TOP 09.

Vládnoucí koalici tvoří hnutí ANO se stranou, která je schopna říci pouze ANO.

— Karel Schwarzenberg (@schwarzenberg_k) 4. listopadu 2018

A jak řekl, tak učinil. V ČT se střel s ministrem zahraničí Tomášem Petříčkem (ČSSD) kvůli globálnímu paktu o migraci. Petříček v minulých dnech řekl, že má k dokumentu výhrady, stejně hovořil i premiér Andrej Babiš (ANO).

Schwarzenberg ale ČSSD vyčetl, že jde proti svým zásadám. „Musíme být vstřícní,“ uvedl na účet afrických států. Zdůraznil také, že v současné vládě má hlavní a jediné slovo právě Babiš a že ostatní ho musí poslouchat. „Vládnoucí koalici tvoří hnutí ANO se stranou, která je schopna říci pouze ANO,“ rýpnul si do ČSSD Schwarzenberg.

Témata:  Karel Schwarzenberg migrace

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy