Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kolik stojí hod vejcem na Babiše? Soud rozhodl

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Muž, který v září na předvolební akci hnutí ANO na pražském Pankráci hodil vejce po premiérovi Andreji Babišovi, musí zaplatit pokutu 1000 korun. Podle úředníků se dopustil přestupku proti občanskému soužití. Trest dotyčný přijal, verdikt je tak pravomocný. Dnes o tom informovala Česká televize (ČT).

Vejce přilétlo na premiéra na akci nazvané sousedská večeře, přistálo asi deset centimetrů od něj. Babišova ochranka muže okamžitě zneškodnila a převezla na policejní stanici.

Policisté dechovou zkouškou zjistili, že muž má 1,44 promile alkoholu v krvi. Nakonec incident vyhodnotili jako přestupek a předali věc Úřadu městské části Praha 4.

Muž podle ČT vypověděl, že ho k hození vejce nikdo nenaváděl a že to byl jeho nápad. Premiér mu je totiž "nesympatický", navíc mu vadí, že je trestně stíhaný. Nikoho ale nechtěl zranit, jen chtěl "demonstrovat svoje nesympatie s hnutím". Svého jednání poté litoval, uvádí se v rozhodnutí o přestupku.

Témata:  Andrej Babiš Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy