Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze hoří hala, může se zřítit na vedlejší autoservis

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Pražští hasiči zasahují ve Vysočanech u požáru v trampolínovém centru. Část konstrukce haly se zřítila a hrozí, že spadne na sousední autoservis. Hasiči nemuseli z budovy nikoho evakuovat, uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Policie doporučuje lidem žijícím v okolí místa požáru, aby omezili větrání.

S požárem trampolínového centra v Kolbenově ulici bojuje několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. "Jižní štítová stěna akutně hrozí pádem na přilehlou budovu autoservisu, stahujeme se na obranu autoservisu," uvedl Kavka na twitteru. S ohledem na větší počet jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu.

Hasiči nemuseli z budovy nikoho evakuovat. Podle Kavky bylo centrum poslední zhruba tři týdny nevyužívané.

Byly zřízeny tři bojové úseky. Požár zatím není pod kontrolou. pic.twitter.com/Mtk0PpsyDn

— Hasiči Praha ? (@HasiciPraha) 9. listopadu 2018

U požáru hasičům asistují také policisté, kteří korigují dopravu a zajišťují hasičům příjezdové trasy. Na místě je i záchranná služba se speciálním vozem Atego. "Zatím nemáme informace, že by se na místě nacházeli zraněné osoby," uvedla záchranná služba na twitteru.

Z hořící budovy stoupá hustý dým. "V tuto chvíli není zjištěno jakékoli nebezpečí, nicméně i tak doporučujeme obyvatelům, aby v dané lokalitě omezili větrání svých domácností," uvedla policie.

Témata:  Praha hasiči požáry

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy